יונדאי i10 – כמעט טוב מאוד


צו השעה – חסכון.
התקציב כ-80,000 ש"ח, הדרישה – רכב חדש, מודרני, חסכוני, אוטומטי. הייעוד – רכב שני, שלישי, רכב לנהגת החדשה או לסטודנט המבטיח. איזה כייף! נשאר רק לבחור.

אם נסתמך על נתוני שנת 2019, הבחירה של רובכם לדרישות המופיעות מעלה מצביעה על הצמד יונדאי i10 וקיה פיקנטו. אחריהן, משתרכת מעט מאחור השברולט ספארק. רובן המוחלט, כמובן עם צמד דוושות.
אתם ממש לא אוהבים גיר ידני, אה?

מאז השקת הדור הראשון בשנת 2008 מכרה כלמוביל כ-54,000 יונדאי I10. בספטמבר 2019 נחתה לה היונדאי I10 בדור השלישי שלה. נמוכה ורחבה מקודמתה ב-2 ס"מ, בעלת בסיס גלגלים גדול ב-4 ס"מ, פרופורציות שונות ושדרוגים נוספים.

אבל ההבדל העיקרי הבולט בדגם החדש הוא המרת תיבת ההילוכים מתיבה אוטומטית פלאנטארית (קלאסית) לתיבה אלקטרונית, שהיא למעשה רובוטית, חד-מצמדית. צעד זה מטרתו התייעלות בהעברת הכח מהמנוע לגלגלים וכתוצאה מכך הפחתת זיהום האוויר וצריכת הדלק. מניסיוננו עם תיבות הילוכים מסוג זה, החלפות ההילוכים בהן אינן רהוטות, מהירות או זורמות בהשוואה לתיבה אוטומטית "רגילה" או תיבות רובוטיות, דו – מצמדיות. היצרן מצידו, מבטיח כי מדובר בתיבה משופרת – הטובה מסוגה.

קיבלנו למבחן את יונדאי I10 בצבע בורדו וברמת גימור פריים, שילבנו ל-D ויצאנו לנהיגת התרשמות.

יונדאי i10
תיבת הילוכים אלקטרונית – רובוטית חד-מצמדית

הבורדו הזו יפה. באמת יפה. צילמנו אותה, תתרשמו בעצמכם. פנים הרכב נאה גם הוא, לא משעמם, אבל גם לא עליז וצעיר כמקובל במכוניות מיני כאלה. למרות שמדובר ברכב עממי וזול, התחושה היא שהקוריאניים מחברים ומדביקים הכל כמו שצריך, גם אם הפלסטיקה מחוספסת וקשה.

יונדאי I10 היא מכונית עירונית קטנה. ככזו, היא תפתיע אתכם במרחב פנים נדיב מאוד. מלפנים, היא מרווחת ומאחור היא מפתיעה אפילו יותר. נוסע בגובה 1.80 מ' ( אני) יכול לשבת אחרי נהג בגובה זהה (גם אני). לא עניין של מה בכך בסוג רכב שכזה. אני מכיר מכוניות מקטגוריה גבוהה יותר, סופר מיני, שהן פחות מרווחות. תא המטען בנפח של 252 ליטרים, כבר מסגיר את העובדה שמדובר במכונית מיני. לא שהוא קטן ביחס לקטגוריה, אבל היי – אין ארוחות חינם…
מאידך, תמצאו בבורדו הזו שלל מקומות אחסון, שטח חלונות גדול המקנה שדה ראיה מצוין, ואבזור מכובד הכולל מערכות בטיחות ולראשונה בקטגוריה – תיקון הגה בעת סטייה מנתיב.

יונדאי i10

אם תרצו להתעמק במפרט הטכני ברשימת האבזור ובמחירי רמות האבזור (או הגרסה הידנית), אתם מוזמנים להכנס לכאן.

ובינתיים…
אנחנו מתניעים את המנוע החדש בטכנולוגיית DCCVT בן 1.2 ליטרים וארבע בוכנות. לא תחושו כאן ברעידות בסל"ד סרק, כמקובל במנועים דומים בני שלוש בוכנות. 84 כ"ס ו-12 קג"מ ב-4200 סל"ד מאיצים את 935 הק"ג ממצב עמידה ל-100 קמ"ש תוך 12.6 שניות. זה בתנאי שאתם בגרסה הידנית ומיומנים בהחלפת הילוכים מהירה.
במקרה דנן, גרסה בעלת תיבה אלקטרונית, הסיפור איטי יותר. המאוץ ל-100 קמ"ש אורך כאן כבר 15.8 שניות תמימות, זאת על -אף שמספר ההילוכים ויחסי ההעברה זהים לתיבה הידנית. אגב, יחסי העברה – הילוכי רביעי וחמישי הם הילוכי יתר, לטובת צריכת דלק נמוכה. ואכן, צריכת הדלק המשולבת טובה יותר מבדגם הקודם (15.6 ק"מ לליטר במהלך ימי המבחן).

שילבנו ל-D. היציאה מהמקום החלטית וזריזה, הסל"ד מטפס, צליל המנוע אפילו נעים. אבל אז מחליט לו מוח התיבה להפריד את המצמד ולשלב להילוך שני. תאוטה מורגשת, ההחלפה איטית. ככל שתהיו נמרצים יותר, כך תרגישו שהתיבה מעכבת אתכם. בנהיגה רגועה יותר, בהילוכים גבוהים יותר, העסק משתפר לו. התיבה הזו לעולם לא תבצע החלפות זריזות וחלקות כמו תיבה אוטומטית "רגילה". החלפה ידנית תוך הרפיה מתוזמנת מדוושת התאוצה תשפר את המצב. התיבה הזו טובה יותר מתיבות חד – מצמדיות שחווינו, אבל ההמלצה היא להתנסות בנהיגה בעצמכם, לפני החלטה על רכישה. ואכן, אפילו היבואן יחייב אתכם בנהיגת התנסות לפני שתחתמו על הצ'ק. בשורה התחתונה – השד אולי לא נורא כל כך, אבל הוא עדיין שד…

יונדאי i10
תא המטען בנפח של 252 ליטרים

היונדאי בורדו שלנו שועטת קדימה. טוב, לא ממש שועטת. בעיר הזריזות מספקת, מחוץ לעיר פחות. אמנם שיוט ב-120 קמ"ש לא מהווה בעיה ליונדאי הקטנה, שם מתייצב לו המנוע על 2800 סל"ד, אבל מעבר לכך נדרשת סבלנות. הבידוד מרעשים במהירויות גבוהות, פחות מוצלח מאשר בנהיגה עירונית אבל על כך מחפה מערכת סאונד די נחמדה. I10 היא מיני וככזו היא מגלה התנהגות שובבה, זווית גלגול שטוחה ואחיזה גבוהה. בגרסת N Line בעלת מנוע 1.0 טורבו בהספק 100 כ"ס (הנמכרת, לצערנו, רק בחו"ל), היינו שמחים לנהוג.

המושבים הקדמיים והאחוריים נראים מזמינים, אך מתגלים קצת כנוקשים. נוחות הנסיעה בינונית ונוטה גם היא לצד הנוקשה של כיול המתלים. בכביש המהיר זה טוב ותורם לריסון מוצלח של המרכב, בעיר זה קצת פחות נוח. רמת הגימור פריים של רכב המבחן נעה על חישוקי "15, ברמת גימור סופרים עם חישוקי "16 הצפי הוא לנוקשות גבוהה אף יותר.

יונדאי I10 היא מכונית עירונית טובה מאוד. היא מתוכננת היטב כרכב שכזה ובנויה היטב. גם רמת האבזור, ובמיוחד בתחום עזרי הבטיחות, מרשימה. שילוב של מנוע ותיבה יעילה אך לא רהוטה בתפקודה, גורמים לסוכריה המתוקה הזו להיות גם קצת חמוצה. יתכן שלכם זה פחות יפריע, לאחרים זה עשוי להיות בעל משקל מכריע בבחירה.


About אייזיק דוידוביץ

עורך האתר. חי, אוהב ונושם את תחום הנהיגה והרכב. מדריך ותיק לנהיגה מתקדמת ועיתונאי בעל ניסיון בכתיבה למדורי הרכב בכלי התקשורת המובילים. ניתן ליצור קשר במייל iseack@drivetime.co.il

Check Also

ג'נסיס GV80 קופה – נוף בראשית

Tweetמושלם, פשוט מושלם! מזג האוויר החורפי, העננות הקלה, הנוף המדברי האינסופי. יש כאן את כל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *