תנוחת ישיבה שבה הנהג קרוב מדי להגה עלולה להיות מסוכנת מפגיעת כרית האוויר בבית החזה, מאידך – התרחקות מוגזמת מהדוושות עלולה גם היא להיות מסוכנת. שליחת הרגל לבלם במצב חירום, תגלה לכם כי דוושת הבלם רחוקה מדי, אבל זה יהיה מאוחר מדי.
אז מהי תנוחת נהיגה נכונה?
שכן חביב שלי, בעליו הגאה של פורד פוקוס, היה מופתע: "לא היה לי מושג שניתן לכוון את המרחק בין ההגה לנהג". כבר למעלה משנה שהפוקוס בבעלותו והנה הוא גילה שקיים גם כיוון טלסקופי להגה המכונית.
כך, במקום לקרב את ההגה אל הנהג, הרחיק השכן את מושב הנהג לאחור. את המרחק מההגה הוא אמנם פתר, אולם, הרחקת המושב לאחור גרמה לבעיה אחרת.
נכון, השכן החביב ביצע כבר אינספור האטות והאצות, אך אם היה נזקק לבלימה חזקה והחלטית, ספק אם היה מצליח לנצל את מלוא יכולת הבלימה של המכונית.
ישיבה מרוחקת מהדוושות עלולה לפגוע ביכולת הבלימה בעת חירום. רגלו של הנהג לא מסוגלת לבעוט את הדוושה עד הסוף ובכל הכוח אם יושבים רחוק מדי. כן, כך מבצעים בלימת חירום – בועטים!
ומה בדבר הטיה מוגזמת של משענת מושב הנהג לאחור, כך שהגוף אינו זקוף מספיק? תנוחה כזאת, לא רק שפוגעת בבריאות הגב, היא גם עלולה לצמצם באופן ניכר את שדה הראייה של הנהג לפנים, בשטח שלפני המכונית ולמנוע שליטה טובה בהגה.

אם כן, מהי תנוחת נהיגה נכונה?
- ישיבה נכונה מאפשרת לנהג לראות את רוב מה שנעשה בשטח הנמצא ממש לפני המכונית.
- בתנוחת נהיגה נכונה, הרגל שלוחצת בחוזקה על דוושת הבלם אינה מתיישרת לחלוטין, אלא נותרת מכופפת מעט (כ-120 מעלות בין השוק לירך). בנוסף – הנחת שורש כף היד על החלק העליון והמרוחק של ההגה (שעה 12) , מבלי להתאמץ או לרכון קדימה, היא אינדיקציה נוספת לישיבה נכונה..
- את ההגה יש לאחוז בשני צידיו ( שעה 3 ו-9 ) בצורה סימטרית, כך שתוכלו להפעיל את ידיות האיתות והמגבים בלי להסיר את ידיכם מגלגל ההגה.
- כף רגלכם השמאלית מקובעת ב"דוושה המתה" – מדרס המיועד לכך (בזמן שלא לוחצים על המצמד במכונית בעלת תמסורת ידנית) – הרגל המסייע לתמוך בגוף ומייצב את הנהג גם בפעולות חירום.
טיפ אחרון, לסיכום…
כוונו גם את כרית הראש שלכם לגובה הנכון, כאשר קצה הראש העליון חופף לקצה העליון של כרית הראש.
זה מאוד חיוני להגנת חוליות הצוואר ולמניעה (או, אפילו, לצמצום היקף הנזק) של תופעת "צליפת שוט", השכיחה בעיקר בהתנגשויות חזית-אחור.