ASX הושק ב-2009 והתבסס על מיצובישי קונספט – CX שהוצג בתערוכת פרנקפורט ב-2007. ראשי התיבות ASX מייצגות את המילים Active Sports Crossover וישנן מדינות בהן הדגם נקרא בפשטות אאוטלנדר ספורט או RVR.
ב-2019 נחת בישראל ASX שעבר מספר שינויים. בדקנו עבורכם באילו שינויים מדובר.
לא זול להשיק דגם חדש מהיסוד. מדובר בהוצאה עצומה שלא לכל יצרן יש את האמצעים לפיתוח שכזה. רוב דגמי מיצובישי הם כבר דגמים ותיקים למדי שהתחדשו עם השנים. הדגם החדש ביותר הוא האקליפס שהושק ב-2017 ומבוסס על האאוטלנדר הותיק בעצמו.
גם ASX מבוסס על האאוטלנדר. הוא נחת אצלנו בישראל רק ב-2017, שמונה שנים לאחר לידתו, אבל נמכר בכמויות מרשימות. ב-2019, הודיעה כלמוביל, יבואנית המותג, על הגעתו של ASX החדש.
ASX הנוכחי אינו דגם חדש, גם אם העיצוב החיצוני המעודכן וכולל פנסי 'לד' ויש לומר – די מרשים, עלול קצת להטעות. מאידך – הדגם המחודש כולל מספר שינויים שהם מעבר למתיחת פנים קוסמטית מינורית. על מנת להבחין בשינוי שעבר הדגם, צירפנו למבחן ASX מודל 2018 באותה רמת הגימור.
הרכב ששייך לתמיר, משמש כרכב לימוד נהיגה ועבר, עד כה, כ-37,000 ק"מ. רמת הגימור היא Instile האמצעית, ממש כמו זו של רכב המבחן שלנו.

במעבר בין המכוניות, הדבר הראשוני שתרגישו בו הוא שינויי העיצוב החיצוני שעושים בהחלט טוב ומרעננים בעיקר את חזית הרכב. כניסה לרכב כבר תאלץ אתכם לחפש שינויים ואלה, בהחלט, מינוריים. תא הנוסעים של ה-ASX נאה, אך איננו חדשני כמו אצל חלק ממתחריו הצעירים. גם איכות החומרים והפלסטיקה מעט מאכזבת, אם כי נראית עמידה.
ה-ASX מציע מרווח פנים טוב ביחס למתחרות בסגמנט B-SUV כיוון שמימדיו גדולים במעט מהמתחרות. גם מלפנים וגם מאחור מרווחי הרגליים והראש טובים בהחלט, וגם תא המטען, בנפח של כ-400 ליטרים, מספק. תנוחת הנהיגה גבוהה ושולטת עם ראות מצוינת הכוללת גם מראות צד גדולות ויעילות. תשאלו את תלמידי הנהיגה של תמיר.
ל-ASX קל להתרגל. התפעול פשוט וכולל ידית הילוכים מדורגת וארגונומיה שהיא, בסה"כ, טובה. טובה אך לא מושלמת, בשל פיזור הכפתורים שחלקם מוסתרים. בדגם 2019 מסך המולטימדיה, שגם הוא בהתקנה מקומית, גדל במעט וכעת הוא בגודל של 8" וכולל גרסת תוכנה חדשה (הניתנת לעדכון מעת לעת) עם פיצ'ר חדש ומעניין, I SAY, ממשק זיהוי קולי עם מגוון פקודות קוליות.

ASX ה"חדש" עבר שדרוג במנוע ובתיבת ההילוכים. הדגם הנ"ל מגיע אלינו כעת בתקינה אירופאית (ולא אמריקאית) ותודות לשיפורים (שביניהם התקנת מערכת STOP&START) מבטיח היצרן שיפור צריכת דלק (בשיעור של כ-12 אחוז לערך). אכן, הבחנו בשיפור כזה לעומת הדגם הקודם, עם ממוצע של כ-12 ק"מ לליטר בתנאים המגוונים.
שינוי מוחשי יותר מגיע מתיבת ההילוכים. אין המדובר בשינוי דרמטי והביצועים דומים למדי. תיבת ההילוכים הרציפה החדשה, מרגישה נמרצת יותר וכוללת שישה יחסי העברה מדומים ובהחלט מתנהגת טוב יותר מזו הקודמת. לנהג אפשרות שליטה על ההילוכים גם בעזרת מנופים מאחרי ההגה. זה מערב יותר את הנהג בנהיגה, אם ירצה בכך.
ASX היא אמנם "אאוטלנדר ספורט" אבל למרות הנמכת מרכז הכובד בדגם החדיש יותר וכיול שונה, המיצובישי המוגבהת הזו לא הפכה למכונת נהיגה מושחזת. יחס העברה ארוך (מעל 3 סיבובים מנעילה לנעילה) של ההגה ותחושות מעורפלות, הן לא מתכון ל-SUV ספורטיבי המכויל לצד הרגוע על סקאלת הניהוג/ נוחות.
ASX הוא רכב נעים. הוא מבודד יחסית, מתנהל ברכות ורק שברי אספלט אכזריים, יזעזעו את המרכב שלו. שילוב בין מנוע גדול-נפח ללא טורבו (2 ליטרים 150 כוחות סוס) ותיבה רציפה ונעימה, הופכים את הנסיעה לחוויה במתיקות מעודנת.

הנמכת מרכז הכובד צמצמה במעט את מרווח הגחון (19 ס"מ), אך ASX בעל ההנעה הקדמית (קיימת בחו"ל גרסה כפולת הנעה) לא מיועד לצליחת מכשולים, אלא לנסיעת שבילים שפויה, ולכזו – הוא בהחלט מספיק.
מיצובישי ASX מתומחרת החל ב-136,000 ש"ח ועד ל-148,000 ש"ח לדגם המאובזר. זו הנבחנת – גרסת האמצע, עולה 139,000 ש"ח. ביחס לג'יפונים קומפקטיים (Cׂׂ), המחיר של ASX אטרקטיבי. בהשוואה לקטגוריה הקטנה יותר של הג'יפונים (B) הוא מציע מרחב עדיף. אם נוסיף את האבזור העשיר, נוכל לומר ש-ASX נותן תמורה לא רעה, על-אף שגילו ניכר עליו בלא מעט פרמטרים.