MG4

MG4 X – הווו… תן לי כח!


אריאל זילבר דורש עוד כח. כשמדובר בגרסאות של MG4 גרסת ה-X Power היא זו שעונה טוב יותר על הדרישה של היוצר הנפלא הזה, ובגדול. במחיר של 174,000 ש"ח מדובר במכונית שתתן לכם את מרב כוחות הסוס ביחס לשטרות ששלפתם מהארנק. תוכלו להחזיר 10,000 ש"ח בחזרה לארנק, אם תסתפקו בגרסת X Range הפחות חזקה, שתתגמל אתכם בטווח נסיעה ארוך יותר.
אז באיזו מהן היינו בוחרים?
.
תשכחו ממבחן דרכים רגיל. לא לקחנו את הירוקה (X Power) והכתומה (X Range) הקומפקטיות למבחן בכדי למדוד את מרווח הרגליים מאחור, להעתיק לכם לכאן את רשימת האבזור או אפילו לבחון את טווח הנסיעה של כל אחת מהן. טוב, לא רק בשביל זה…
ראשית – המכוניות זהות לחלוטין בכל הקשור במידות, באבזור ובמראה. כמעט – יש כמה שינויים מינוריים כמו בקרת שיגור, תצוגת מסלול הכוללת מדידת הקפות, מד G, השוואת זמנים ועוד, דוושות בגימור כרום, קאליפרים כתומים הקיימים בירוקה – חזקה – יקרה יותר.
.
ההבדל הנוסף כאן הוא ביחידות ההנעה. האחת (הכתומה) בעלת מנוע חשמלי אחד המניע את הגלגלים האחוריים עם הספק של 245 כוחות סוס ו-35.6 קג"מ – נתונים שהיו שמורים פעם למכוניות קומפקטיות חזקות וספורטיביות והשנייה בצבע הירוק, הרבה פחות שפויה.

MG4

435 כוחות סוס ומומנט מרבי של 61 קג"מ הם נתונים שהתאימו למכוניות -על. מכונית משפחתית קומפקטית המשגרת אתכם תוך 3.8 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש לקול צווחות הנוסעים, זה פסיכי.
.
ל-Power החזקה שני מנועים, אחד לכל סרן. בכדי להעביר מומנט שכזה מהצמיגים לכביש, יש צורך בשוויון בנטל. שלא כמו בחברה הישראלית, מסתבר שכאן כל הצמיגים נותנים כתף, או נכון יותר סוליית צמיג, וההנעה היא כמובן כפולה. בכדי לטפל בתוספת הכוח הלא מבוטלת הזו, מתלי ה-Power הוקשחו, המוטות המייצבים עובו, חישוקי הרכב הוגדלו ל-18 אינץ' והותקנו עליהם צמיגים רחבים יותר (ביחס ל-MG4 הבסיסית בעלת 204 כוחות הסוס) וגם הבלמים הוגדלו והתעצמו בהתאם – והאחוריים מאווררים.

משקל עצמי של 1803 ק"ג ב-Power הירוקה, הם 52 ק"ג יותר ממשקלה של ה-Range הכתומה. ההבדל הלא גדול נובע מכך של-Power סוללה קטנה יותר של 64 קוט"ש לעומת 77 קוט"ש ב-Range. לזו הקלה יותר אך הפחות חזקה ידרשו עוד 2.7 שניות בכדי להגיע מעמידה למיאוץ הקלאסי עד ל-100 קמ"ש. ומהי המהירות המרבית? כשהכתומה תתקבע על 180 קמ"ש, הירוקה תמשיך עד ל-200 קמ"ש בדרך לשלילת רשיון הנהיגה.
.
מעוניינים בקריאת מפרט הטכני המלא שלהן?
תוכלו למצוא אותו כאן או כאן

רוצים לדעת קצת יותר על ההסטוריה של MG? מוזמנים

MG4

אבל ביצועים הם לא הכל.
MG4 היא חשמלית המתיימרת, מעבר להיותה מכונית משפחתית יעילה, להעלות גם חיוך על פני אלה שגם נהנים לנהוג. מאזדה נהגה לפרסם את המשפחתיות שלה בעבר עם קמפיין ה"זום-זום" שהבטיח חווית נהיגה פיקנטית יותר מ"סתם" עוד משפחתית משעממת. ל-MG4 יש את הפוטנציאל לכך. מרכז הכובד הנמוך וחלוקת המשקל הטובה לפנים-אחור, מתחברת לתנוחת הנהיגה הטובה ולעיצוב הדינמי.

לא שיש לנו ציפיות להנאה אמיתית מנהיגה של רכב חשמלי, חזק ככל שיהיה. ברכב שאנחנו נוהגים להנאתנו, סאונד המנוע, החיבור למכונית דרך ההגה-שילדה- דוושות הוא הכרחי לשליטה טובה ולרצון להתקרב למגבלות הרכב או הנהג. MG 4 שקטה. רק מאבקם של הצמיגים הצווחים בניסיון לאחוז את האספלט תחת התאוצה והמומנט האדיר, מספקים קצת אקשן ווקאלי. הירוקה והחזקה מבצעת מצוין כשאין עליה עומסי צד קיצוניים. כשהיא נדחפת לקצה, היא פחות אוהבת לפנות. הכתומה פחות פראית, אבל יותר שובבה. היא תשמח לפנות לתוך הסיבוב תחת עזיבת דוושת האצה או עוד יותר, תחת האצה. ה-Range נותנת יותר ביטוי ליכולות הנהג – את זה אנחנו אוהבים.

יכולות הנהג הממוצע לשלוט ברכב הנעה אחורית ובמיוחד כשהבקרות מנותקות, הן מוגבלות. לנהוג בכתומה דורש בגרות ואחריות. לנהוג בירוקה המספקת ביצועים קיצוניים במיוחד, דורש בגרות, ניסיון, איפוק ואחריות שלרוב לא קיימים אצל נהגים צעירים. נתתם את אחת מאלה לנהג שאינו עונה על הדרישות הנ"ל – פוטנציאל לצרות.

שניים סינים עם עבר גדול – שמרון אנגל
בינתיים, בחום המעיק של תחילת יולי, הסתפקנו בשתי גרסאות חדשות מסדרת ה-X של MG4. האחת, שהתייצבה בצבע כתום בוהק, שומרת על הנעה אחורית ומציעה הספק מוגדל ל-245 כ"ס וטווח שחוצה את מחסום 500 הק"מ, מחסום פסיכולוגי שמקורו בשאלה אם נצליח להגיע מתל אביב לאילת מבלי עצירה לטעינה. האחרת, בצבע ירוק-זית מאט יחודי, מציעה הנעה כפולה והספק מרים גבות של 435 כ"ס. הטווח, אם תהיתם, עומד על 390 ק"מ – אבל בעמדת הטעינה בדרך לאילת לא ישעמם לכם, כי הנהגים האחרים יגשו להתעניין במשפחתית המהירה שלכם, שמאיצה מאפס למאה בפחות מארבע שניות!
.
אתחיל עם הירוקה דווקא, שרצה קדימה כאחוזת אמוק ולא מתביישת לחרוק בצמיגיה הקדמיים על אף הנעתה הכפולה. החרטום מתרומם קמעא, ההגה מאבד תחושה, אתם נדבקים למושב – והשיניים התותבות של סבתא, בסכנה. האיצו פעם אחר פעם – וכשתבלמו, תגלו שיכולת הבלימה מספקת, אך לא מעבר לכך. כשתפנו, תגלו שמדובר במערכת הנעה כפולה פשוטה, לא כזו שמריצה את המומנט קדימה ואחורה, לסרן שצריך אותו במיוחד. לסינים של MG היתה הזדמנות נדירה לייצר מעין לנצ'יה דלתא אינטגרלה מודרנית, אבל הם פספסו אותה – ולאחר זמן לא ארוך אתה מגלה שהמכונית החזקה הזו היא סוג של One trick pony– תן לה להאיץ חזק ולנסוע מהר ובטוח, כאילו היתה צמודה למסילת ברזל.
.
MG4
אלא שהמהירות הזו עשויה להטעות – ולהביא אתכם מהר מדי לפניה הבאה…
.
הירוקה החזקה שלנו לא תעניש אתכם ביום יום. זו MG4 שימושית כמו כל גרסה אחרת של המכונית, רק שלזכותה גם מושבי אלקנטרה נאים – ולחובתה נסיעה מעט נוקשה יותר.
.
אני עובר לכתומה ונזכר בנהיגה הראשונה שלי ב-MG4, שהותירה אותי נלהב…סוף סוף חשמלית שניתן להנות מנהיגתה. לכתומה יש מעט יותר כח מדגמים זולים יותר בסדרה, אבל היא גם כבדה יותר – וזה קצת מורגש כשהקצב עולה, כשאתה בולם חזק יותר או משנה כיוון בזריזות. זו עדיין מכונית רהוטה – נהניתי מנהיגתה יותר מאשר באחותה הירוקה;ההגה חש טבעי יותר, הזנב – ולא החרטום – הוא הדומיננטי–וקוטר הסיבוב קצר יותר. תחושת הבלימה טובה – ובכלל, המכונית נוסכת בך תחושה טבעית יותר;אתה יודע איפה אתה נמצא איתה בכל רגע נתון, היכן תוכל להרחיב את המעטפת וממה להישמר.
.
אלא שגם במכונית זו יש להזהר, כשמנסים לבדוק את הגבולות ומנתקים את בקרות המשיכה והיציבות.
בתאוצה חזקה על אספלט לא משובח – ורגיל למקומותינו, יכול הזנב להוביל ל-Fish tailing, כאילו האצתם בחזקה מכונית שרירים אמריקאית מהסיקסטיז עם סרן חי.
.
סדרת X של MG4 מעניקה הרבה ערך מוסף ביחס ל-MG4 רגילות, בתמורה לתוספת כספית שולית יחסית. אתם משלמים קצת יותר – ומקבלים הרבה יותר. השאלה היא, אם מכונית חשמלית היא כוס התה שלכם – ולמי מהשתיים התחברתם. האם יותר, הוא לעיתים, פחות?
.
עבורי, המסקנה העיקרית מהפגישה עם השתיים היא ש-MG נותר אחד המותגים הסיניים המעניינים יותר שבנמצא – ועתידו מסקרן אותי, דווקא לאור העבר המחייב.

MG4
MG4

אבל נחזור מעט אחורה…
מהי MG עבורכם?
התשובה תלויה בגילכם – ובמה שעבר על המותג המעניין הזה באותה עת. החברה הוקמה בשלהי שנות העשרים ע"י אחד, ססיל קימבר שמו, שהחליט שדי לו במכירת ושירות מכוניות 'מוריס' תחת המותג Morris Garages– ובא לו לבנות מכוניות ספורט מדליקות. ה-DNA המכובד של MG נצרב בשנות השלושים, עם שילוב של מכוניות ספורט לא יקרות, מכוניות מירוץ ומכוניות תיור (סאלון ספורטיביות) גדולות יותר. לאחר מלחמת העולם השנייה ויתרה MG על מכוניות התיור והמשיכה להתמקד במכוניות ספורט אטרקטיביות וזולות שיוצאו בכמויות נאות לארה"ב – והעניקו לכלכלה הבריטית מט"ח שהיה נחוץ לה כאויר לנשימה.
.
ב-1952 מוזגה MG לתוך תאגיד BMC– והמשיכה לעשות את מה שהיא יודעת – ואוהבת. מכוניות הספורט עשו חייל, סדרת ה-T הותיקה פינתה מקום ל-A, שבתחילת הסיקסטיז הוחלפה ע"י ה-B, במרכב פתוח וסגור. במקביל, הסמל המתומן החל להופיע על גרסאות משודרגות של מכוניות נוסעים של התאגיד, בין אם היתה זו 1100/1300 קומפקטית או קיימברידג'/אוקספורד כעורה, שהזכירה במעט פיז'ו 404. הכתובת הופיעה על הקיר – ועל אף שהחברה השיקה את דגם C עם מנוע ששה צילינדרים ואת המידג'ט הננסי – העתיד לא היה מבטיח.
.
ב-1970 הפכה החברה לחלק מתאגיד בעייתי ורחב יותר בשם בריטיש ליילנד. ההשקעה במכוניות הספורט פסקה והן המשיכו – מיושנות וזקנות, על אדי הדלק האחרונים, עד שלהי 1979.
MG-TD
MG TD 1951 – במו ידיו של רמי
.
בשנות השמונים הפך הסמל המתומן למותג מדבקה לגרסאות חמות של מטרו/מאסטרו/מונטגו – מכוניות הנוסעים של אוסטין-רובר. שנות התשעים הביאו תקוה מחודשת, עם רכישתה של אוסטין-רובר הכושלת ע"י ב.מ.וו, שהזרימה כסף שסייע בהשקת שתי מכוניות ספורט חדשות – האחת גרסת V8 ל-B הותיקה – והאחרת F, עם עיצוב מרהיב ומנוע מרכזי.
.
אלא שהרומן הבריטי-גרמני לא האריך ימים – ולאחר כעשור עשו הבווארים, מיואשים מהשקעתם הכושלת, אחורה פנה – והותירו את הבריטים לנפשם, בעודם שומרים לעצמם את מותג מיני הרווחי, אותו בנו מחדש. שאריותיה של רובר – עכשיו כבר אף אחד לא איזכר את אוסטין – נמכרו לסינים – וכך גם מותג MG, שבשני העשורים הקודמים סיפק לנו מכוניות די עלובות, שעשו עוול למותג העבר המפואר.
.
ובכל זאת, היה זה המותג הסיני הראשון ששווק בישראל ברציפות ובעקביות – ובתחילת העשור הנוכחי החל שיפור משמעותי בתכנונן ואיכותן של המכוניות. בליץ החישמול של העשור הנוכחי הרים את MG -בדומה לשאר הסיניות – על נחשול מתפרץ של תכנון מתקדם ועיצובים מעניינים – ומשהו קרה שם.
.
ה-Mobile Generation השטחי של המפרסמים לקח צעד לאחור – ומשהו מהגראז' של מוריס החל לבצבץ… MG4, מכונית חשמלית קומפקטית עם שורשים בריטיים הוכיחה שהיא יודעת לפנות גם לחובבי ההגה ולא רק לחובבי המפרטים והמסכים הגדולים – לצד מכונית ספורט דו מושבית מרהיבה בשם סייברסטר, שמצליחה לשלב עבר ועתיד בצורה מרשימה במיוחד.
.
ועוד משהו…בהיבט המקומי, דווקא. נראה שבהיבט של כ"ס לשקל, MG מספקת מספר אופציות מעניינות במיוחד – ועוד לא אמרנו דבר על MG3 ההיברידית, שכנראה תטביע את חותמה בקרוב בשוק הסופרמיני…יהיה חם – ומעניין.


About אייזיק דוידוביץ

עורך האתר. חי, אוהב ונושם את תחום הנהיגה והרכב. מדריך ותיק לנהיגה מתקדמת ועיתונאי בעל ניסיון בכתיבה למדורי הרכב בכלי התקשורת המובילים. ניתן ליצור קשר במייל iseack@drivetime.co.il

Check Also

Tiggo 8 Pro PHEV עם 7 מושבים – השקה בישראל

Tweetfreesbe יבואנית צ'רי בישראל, גאה להשיק את ה- Tiggo 8 Pro PHEV, רכב שבעה מושבים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *