קיה קרניבל – פול סייז היברידי


אחרי שחווינו נסיעה בוואן החשמלי מקסוס מיפה 9 הענק והמפואר, לקחנו למבחן את הקיה קרניבל המתחרה. חזרנו לעולם שאינו תלוי רק במטענים, אבל בכל זאת נעזר בחשמל. קרניבל דור 4 משווקת כאן בתקינה אמריקאית וגם בגרסה היברידית, לצד זו בעלת מנוע V6. זו ההיברידית יקרה יותר ומבטיחה להסיע שמונה אנשים, בחסכון יחסי.

רמת גימור אחת במחיר של 340,000 ש"ח ויש לכם 518 סנטימטרים על 200 סנטימטרים עם בסיס גלגלים של 309 סנטימטרים. אריזה נאה ומרשימה שקיבלה שבכה קדמית גדולה ופנסים בסגנון קיה עכשווי. רכב עם נוכחות.
מסך מולטימידיה הממשיך ברציפות את מסך לוח המחוונים, מקבל את פני הנהג והנוסע הישובים, מפאת רוחב התא, די רחוק זה מזה (או זה מזו, או זו מזה, או כל צירוף שתרצו).
האיכות ורמת ההרכבה מרשימים, אם כי במידה פחותה מזה שבקרניבל שבחנו כאן בעבר, הארגונומיה והתפעול הכללי טובים ותנוחת הנהיגה גבוהה ונוחה.

רק שמיניוואן נבחן גם במושבים הנוספים, שאליהם הגישה נעשית דרך דלתות הזזה חשמליות וגדולות. אלו חושפות שורת מושבים אמצעית המורכבת ממושבים נפרדים ניתנים לכיונון, כשהאמצעי (הפחות נוח לישיבה) ניתן לקיפול לטובת משטח או להסרה לטובת מושבים נפרדים בשורה זו. אל תצפו ששורת המושבים השלישית, הניתנת לקיפול / הסרה, תהיה מרווחת כמו זו האמצעית, אם כי לא מדובר כאן במיניוואנים צפופים יחסית מסגמנט D. רק בוואנים כדוגמת הקרניבל תמצאו תא מטען בנפח 627 ליטרים, כשכל שורות המושבים בשימוש מלא.
כיאה למיניוואן המכבד את עצמו, לקרניבל אבזור הכולל וילונות לדלתות הצד, פתחי מיזוג בתקרה עם שליטה נפרדת, מחזיקי כוסות ושקעי טעינה.

.
את מנוע הדיזל הנהדר (שכבר לא בהיצע אצלנו) בקרניבל שאותה בחנו ב-2021, אהבנו, מנוע שסיפק ביצועים פרקטיים עם צריכת דלק הגיונית יותר מזה שבמנוע ה-V6 בנזין המקביל. הפעם, לצד המנוע גדול-הנפח ומרובה הבוכנות, מתייצב כאלטרנטיבה מנוע בנזין 1.6 ליטרים בהספק של 180 כוחות סוס ושיא מומנט של 27 קג"מ המסתייע בחבר חשמלי. החבר-מנוע חשמלי מוסיף ליחידת ההנעה ההיברידית הזו 73.4 כוחות סוס ו-31 קג"מ כשיחד נרשם הספק משולב של 245 כוחות סוס. יחד עם תיבה כפולת מצמדים בעלת שישה יחסי העברה ונטל של 2.2 טון משקל עצמי, תוכלו לסחוט מהענק תאוצה של 9.3 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש ומהירות מרבית של 190 קמ"ש.

הביצועים המעשיים טובים, כך גם תאוצות הביניים החשובות יותר באספקט הבטיחותי. עליה ממושכת תוך סחיטת ביצועים מהמנוע, עשויה לרוקן את תכולת הסוללה ואת הסיוע החשמלי לזמן מסוים. מצב קיצוני וזניח יחסית. מאידך, שיוט נינוח וחרישי במהירויות גבוהות, מאפיין יותר סוג רכב שכזה והקרניבל עונה על הציפיות בהחלט. בירידות, שליטה על דרגת הרגנרציה או ההילוכים בעזרת משוטים מאחרי ההגה, מאפשרים שליטה על קצב ההתקדמות ללא שימוש תכוף בבלמים. קרניבל הוא רכב בטוח גם בנהיגה מהירה בעיקולים, אבל לא מתיימר להיות מהנה לנהיגה. הגיוני למדי כשזוויות גלגול גבוהות מוחשיות ונטייה לאיבוד אחיזה (תחת עומס) בצמיגים הקדמיים לטובת בטיחות הן הכיול המועדף.

את הפרק הזה נסיים בכך שנציין כי המערך ההיברידי הזה, שבעצם החליף את מנוע הדיזל, מתגמל לצד הביצועים הטובים, גם בצריכת דלק טובה לממדים ומשקל שכזה. 12 ק"מ לליטר בנהיגה, שאמנם לא כללה תפוסת נוסעים מלאה, אך הייתה נמרצת מזו של הנהג הממוצע. היא נתון מכובד בהחלט.

.
לכתוב כאן שקשה למצוא חניה לקרון הגדול הזה, יהיה כמובן מיותר, אבל מערך מצלמות יעיל מקל על המלאכה וחוסך עגמת נפש אצל הפחח. הקרניבל ההיברידית משווקת כאן כאמור רק ברמת הגימור הגבוהה EX ומאובזרת בנדיבות באבזור לנוחות ובטיחות. חבל שבאבזור הבטיחות נעדרת מערכת לשכחת ילדים ברכב ובמיוחד ברכב נוסעים שכזה ובטח כשילד קטן יכול להיעלם לו אי שם במושבים האחורים…

אם נסועה גבוהה איננה בסדר היום שלכם, תוכלו לחסוך כמה עשרות שקלים ולרכוש את גרסת המנוע בנזין הגדול שיספק תאוצה חזקה יותר מעמידה, וקרוב לוודאי גם חלקה יותר תודות לששת הבוכנות. מאידך, צריכת דלק טובה יותר תקבלו הגרסה ההברידית. אלטרנטיבה נוספת להסעת 7-8 נוסעים היא המקסוס מיפה 7/9 החשמליות רק שאלה כבר ידרשו מכם תכנון מדוקדק יותר בנסיעות ארוכות בחיפוש אחר מטענים וחרדת טווח אופיינית.


About אייזיק דוידוביץ

עורך האתר. חי, אוהב ונושם את תחום הנהיגה והרכב. מדריך ותיק לנהיגה מתקדמת ועיתונאי בעל ניסיון בכתיבה למדורי הרכב בכלי התקשורת המובילים. ניתן ליצור קשר במייל iseack@drivetime.co.il

Check Also

קיה סלטוס – התלבטות, עם למד

Tweetפעם, הבחירה הייתה קלה. ידני, בנזין – פשוט ואמין. בדרך כלל סובארו. היום, הכל יותר …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *