אני מתקרב לכיוון גדר הגבול עם מצרים. נוף מדברי שולט כאן. מי שמנסה לשלוט כאן גם, הם כוחות צה"ל וחיילים מצרים מעבר לגדר, המנסים למנוע הברחות סמים, נשק ואפילו הסתננויות לישראל. פולקסווגן קאדי מקסי לייף שאני נוהג עליו, לא מתאים למשימה.
עיצובו החדש של פולקסווגן קאדי מקסי לייף בולט מכדי לשמש כטנדר להברחות, בטח רכב המבחן המקושט בשלל מדבקות מושכות מבטים. הוא מדגיש את החדשנות שלו עם גריל חדש ומעוצב בעל גימור חלת-דבש בחלקו התחתון ושני פנסי הלוגן צרים המקושרים באמצעות פס כרום רוחבי. הצללית המוכרת של הקאדי ללא שינוי ניכר אך דלת ההרמה האחורית בעלת החלון מציגה עיצוב זוויתי חדש ומתקדם.
פולקסווגן קאדי מקסי לייף בעל מנוע דיזל – טורבו TDI בנפח 2.0 ליטרים בהספק מרבי של 122 כוחות סוס ומומנט מרבי של 320 נ"מ בטווח סל"ד רחב של בין 4,250-2,750 סל"ד. תיבת הילוכים דו-מצמדית עם 7 יחסי העברה, מעבירה את תוצרתה לגלגלים הקדמיים.
הקאדי החדש מצויד כסטנדרט גם במערכת Start & Stop לטובת חסכון בדלק וצמצום פליטת מזהמים.
מדובר כאן בגרסת גלגלים מוארכת של פולקסווגן קאדי מקסי לייף, הנמתחת על פני 2.970 מטרים ומרכב שאורכו הכולל הוא 4.853 מטרים. לרשות הנוסעים תא גדול ומרווח ושפע של מקום לציוד ולמטען – עד 1,720 ליטרים מאחורי שורת המושבים השנייה. לקאדי הזו שתי דלתות הזזה צידיות ודלת הרמה אחורית עם חלון.
בתא הנוסעים שבעה מושבים בתצורת 2-3-2. שני המושבים האחוריים נפרדים וניתנים לקיפול והסרה, כמו גם המושב הכפול והמושב הנפרד שבשורה השנייה, שהם גם בעלי אפשרות לכוונון משענת הגב. הסעה של 7 נוסעים כולל הנהג, הסרה של המושבים והעמסה של מטען או ציוד בנפח של עד 3,105 ליטרים, הופכים את הקאדי הזו לשימושית בהחלט.

קאדי מקסי לייף החדש בטוח מבעבר ומציע מגוון מערכות בטיחות אקטיביות כסטנדרט ובתוכן ניטור מרחק מלפנים עם זיהוי הולכי רגל ובלימת חירום אוטונומית, מערכת בקרת סטייה מנתיב אקטיבית עם תיקוני היגוי ובקרת שיוט אדפטיבית עם מגביל מהירות. הקאדי מצויד ב-7 כריות אוויר. וכן במערכת לניטור לחץ אוויר בצמיגים ובבלם-יד חשמלי.
נהגי מוניות, עצמאים או זכאי ביטוח לאומי הנדרשים להתנייד עם כסא גלגלים – אלה הם הלקוחות העיקריים של סוג רכב שכזה. שוק הטנדרונים הצטמצם לאחרונה וכיום הוא מכיל בעיקר את סיטרואן ברלינגו ונגזרותיה (אופל וטויוטה), זאת לאחר סיום יבוא הפיאט דובלו והרנו קנגו.
המעבר לשימוש בפלטפורמת MQB המשמשת את הדגמים הפרטים של קונצרן VAG ושימוש בקפיצים ספירליים מאחור, נועדה להבטיח איכות נסיעה גבוהה יותר מהמקובל ברכב מסחרי. גם תא הנוסעים מציע אוירה נעימה ופחות ספרטנית גם אם חומרי הדיפון פה ושם פלסטיקים וקשיחים. לוח המחוונים הדיגיטלי ניתן להתאמה ומערכת המולטימדיה המקורית, גם אם היא קטנה יחסית (8.25 אינטש') מקפיצים את הקאדי לליגה גבוהה יותר בקטגוריה.

אפשר לשייט שעות רבות על גבי הקאדי. תנוחת הישיבה זקופה וגבוהה, הנוחות טובה. רק בכביש רעוע, תבחינו בכיול הנוקשה יחסית של מתלי הרכב הנדרש גם לכושר העמסה. הביצועים זריזים וצריכת הדלק נוטה לכיוון כ-16 ק"מ לליטר בנסיעה מעורבת.
קאדי דור 5 היא מסחרית מהליגה הבכירה. היא מעניקה איכות חיים ובטיחות בסגנון של רכב משפחתי מתקדם, עם שימושיות של רכב מסחרי ובמיוחד בגרסה המוארכת שנבחנה כאן. יחד עם זאת, המחיר הנדרש עבור הקאדי, יקר משמעותית מהמתחרה הישירה ׁ(כמאתיים אלף ש"ח ועם תוספת תשלום עבור שורת מושבים שלישית, צבע מטאלי וכד').