בסקודה, כמו בסקודה, אין הפתעות. הכל צפוי, במקום, בדיוק כמו שחשבתם.
ובכל זאת הכינו לנו הצ'כים הפתעה; עם פתיחת הדלת נשלף לו, מאי שם, מגן פלסטיק ועוטף את קצה הדלת למניעת פגיעה ברכב צמוד. אותו מגן פלסטיק נעלם כלא היה, מיד עם סגירת הדלת. חכם.
זהו, חוץ מזה אין כאן הפתעות – הקודיאק עושה את העבודה.
זה מתחיל כבר בעיצוב החיצוני – פרופורציות ומבנה רבוע, המעניקות למסיע הנוסעים החדש מראה של רכב שטח תכליתי ואופנתי. אין כאן פריצת דרך, אבל יצא להם יפה.
פתיחת דלת כבדה לא הופכת את היוצרות והקודיאק נשארת שבלונית ,צפויה ואיכותית גם בתוך תא הנוסעים.
זה אומר שתנוחת הנהיגה טובה,שהמושבים הקדמיים נוחים (תמיכתם לא מושלמת). זה גם אומר שכל שעון ונורה בלוח המחוונים במקום בו תצפו שיהיו. גם מסך המגע בגודל 8 אינטש, עם 'אפל קארפלי' ו'אנדרואיד אוטו' מאוד פשוט וידידותי לתפעול. כאן בתא הנוסעים הכל מתפקד כראוי.
בנוסף לכך, מרווח הסרנים הגדול בן 2.79 מ' מאפשר מרווח נדיב ליושבי המושבים הקדמיים וליושבי השורה השנייה. לגבי השורה השלישית בה יושבים שני הנוסעים הנוספים – כנהוג בקטגוריה, אלה מיועדים לנמוכי קומה גמישים, קרי – ילדים עד מתבגרים.
ליושבים בשורה השניה מותקנת כניסת USB, שקע 12V ושקע 230, כמו גם פתחי איורור נוספים. בנוסף, ניתן להזיח את השורה השנייה לפנים-אחור (באופן מפוצל ), ולכוון את זווית המשענת. וורסטיליות זו, מאפשרת ריווח המרחב ליושבי השורה השלישית, על חשבון מירווח רגליהם של יושבי השורה השנייה.
תא המטען הוא בן 270 ליטרים בתפוסה מלאה של שבעה נוסעים, 630 ליטרים כאשר שורת המושבים האחרונה מקופלת ו-2005 ליטרים מקסימליים. סף הטענה נמוך ומפתח רחב, מקלים על העמסת הכבודה. קיפול מושב הנוסע ליד הנהג יאפשר הובלת מטען באורך של 2.8 מטרים.
קודיאק היא מכונית קלילה לנהיגה. למרות משקל עצמי של כ-1.6 טון, גם גרסת המבחן הבסיסית בעלת מנוע ה-1.4 ליטרים טורבו 150 כ"ס לא התקשה לספק את הנדרש. תיבת ששת ההילוכים מסוג DSG, מתפקדת היטב ובמוד נהיגה נורמלי או ECO ורגל עדינה על דוושת התאוצה, ניתן יהיה להשיג צריכת דלק של כ-13 ק"מ לליטר. בחירה במוד הנהיגה "ספורט" מוציאה מיחידת הכוח קצת יותר מיץ, ואף מקשיחה מעט את ההיגוי הקליל. הגוף הכבד מרוסן ועבודת המתלים טובה. מאידך – כיולם המוצק והנוקשה גובה מחיר, אך רק במהירות נמוכה ובשיבושים חריגים.
בידוד הרעשים מוצלח ובכלל, השהיה בקודיאק נעימה. עם אורך של 4.7 מטרים, הופתענו מקלילות התמרון בחניה ובמקומות צפופים. בגרסת 'אמבישן' הבסיסית שנבחנה כאן, חסרה לנו מצלמה לנסיעה לאחור, אותה החליפה תצוגה גראפית בלבד.
ולמרות זאת, גם ברמה בסיסית זו גילינו כי רשימת האבזור ארוכה:
החל ממערך מרשים של אבזור בטיחותי הכולל בקרת שיוט אדפטיבית, ניטור מרחק מלפנים עם בלימה אוטונומית למניעת התנגשות, מערכת התרעה על סטייה מנתיב עם תיקון היגוי אקטיבי, החלפה אוטומטית בין אור דרך לאור גבוה, מערכת התרעה על עייפות הנהג, 7 כריות אוויר, ובלם יד חשמלי עם פונקצית Auto Hold.
אבזור הנוחות כולל בין היתר שקעי חשמל ומדיה מלפנים ומאחור, כניסה והתנעה ללא מפתח, דיבורית Blutooth מקורית, מערכת מולטימדיה עם מסך בגודל 8 אינץ' ותאימות ל- Android auto ו- Apple Car Play, חישוקים קלים בקוטר 17 אינץ', חלונות אחוריים כהים, ופנסי לד אחוריים. וזו רשימה חלקית.
קודיאק, המבוסס על שילדת ה-MQB של קונצרן פולקסווגן (כמו הפולקסווגן טיגואן והסיאט אטקה הקטנות יותר) מעט גדול גם ממתחרות כמו מיצובישי אאוטלנדר וניסאן אקסטרייל; אך קטן יותר מהמתחרות הקוריאניות: קיה סורנטו ויונדאי סנטה פה.
גם הקודיאק, כמו רוב המתחרות ולמרות המראה האופנתי, לא מתוכנן להציג יכולות שטח ובוודאי שלא בגרסת ההנעה הקדמית שנבחנה כאן. תכליתו – הסעת חמישה נוסעים ועוד שניים סינים בלי כינור גדול שיתלוו מאחור. תוספת של 5000 ש"ח אינו מצדיק רכישת הגרסה בעלת חמשת המקומות הזולה יותר.
כמו כל סקודה, גם הקודיאק מספקת את הסחורה ללא יומרות להפתיע או יצירתיות יתר. סקודה מכוונת לתכליתיות ואיכות. ככזו, מבטיחה הקודיאק ומקיימת עם תג מחיר יקר במעט של 179,990 ש"ח לגרסה הבסיסית בעלת שבעת המושבים. סקודה קודיאק היא אופציה ראויה ואיכותית למשפחות גדולות.
סקודה קודיאק 1.4 טורבו-בנזין 2X4 Ambition ₪179,990
סקודה קודיאק 1.4 טורבו-בנזין 2X4 Style ₪199,990
סקודה קודיאק 1.4 טורבו-בנזין 4X4 Ambition ₪194,990
סקודה קודיאק 1.4 טורבו-בנזין 4X4 Style ₪199,990
סקודה קודיאק 2.0 טורבו-בנזין 4X4 Style ₪228,990
סקודה קודיאק 2.0 טורבו-בנזין 4X4 Exclusive ₪244,990
סקודה קודיאק 2.0 טורבו-דיזל 2X4 Ambition ₪199,990
סקודה קודיאק 2.0 טורבו-דיזל 2X4 Style ₪219,990