ספינת הדגל (Flagship) של חברה ותיקה ומובילת דרך כדוגמת מרצדס הגרמנית, חייבת להוכיח, לחדש, להוביל. התיישבתי במושב האחורי של אותה מרצדס S קלאס המוצבת באגף נפרד, באולם התצוגה של מרצדס בהרצליה, ומיד לאחר מכן בזו של המקבילה החשמלית שלה – EQS אותה קיבלתי למבחן דרכים. מוזמנים להתרווח ולקרוא על החוויה המחשמלת.
להתרווח – זו בעצם הפעולה שנעשית כשנכנסים לתוצרת מרצדס – יצרנית היוקרה הגרמנית והותיקה משטוטגארט, כשמדובר בדגמים הנושאים בשמם את האות S. מנהיגים ו-S קלאס נצפים, לא פעם, יחד, ובד"כ בצבע שחור – החל מאבו מאזן היוצא בשיירה מהמוקטעה ברמאללה, ועד לקנצלר הגרמני, אולף שולץ, שמגיע לבונדסטאג מידי בוקר.
ה-S שלנו, הפעם, אינה אותה מכונית שרד קלאסית המייצגת את חוד החנית של תוצרת מרצדס. האותיות EQ שנוספו לפני הסימול היוקרתי ביותר, מעידות כי מדובר בדגם מחטיבת החשמל של היצרן. הפעם, גם לא יהיו אלה שועי עולם שיסעו בה, אלא אני – עבדכם הנאמן והצנוע, מסוקרן לחוות את אחת מפסגות הטכנולוגיה החשמלית של תעשיית הרכב.
מסיט את המבט מאותה S קלאסית ושחורה הניצבת במלוא הדרה באולם התצוגה, לעבר EQS החשמלית בלבן פנינה החונה בסמוך לה. מצטער. אין לאותה חשמלית חדשה, עם כל כמה שהיא גדולה ומרשימה, את אותו אפקט מרשים שיש לאחותה הכריזמטית. הפער מתעצם עוד יותר כשאני מושך את הדלת הכבדה, ונכנס אל תא הנוסעים המהודר. ישיבה במושב האחורי ב-S הקלאסית – .קלאסה בפני עצמה.

מאמצי המהנדסים ליצור מכונית סופר אירודינאמית, גובים את המחיר בפשרות עיצוביות מסוימות. ואכן, EQS היא המכונית בעלת התנגדות הרוח הנמוכה ביותר בייצור סדרתי ובעלת מקדם גרר של 0.2CD. עם אורך של 5.21 מטר, 1.92 מטר לרוחב וגובה של 1.51 מטר, מתברר כי לא מדובר במכונית צנועה במידותיה. 3.21 מטר הם הנתון של בסיס הגלגלים – וכל זאת מבטיח שלא יהיה צפוף לאף אחד מהנוסעים בה. מה בדבר תא המטען, אתם שואלים? 610 ליטרים עם דלת חמישית ענקית בוודאי יספקו אתכם.
הדבר הבולט בכניסה למכונית המרשימה הזו, הם מסכי ה- Hyperscreen המרהיבים (לוח מחוונים דיגיטלי "12.3, מולטימדיה מרכזית "17.7 ומסך שלישי עבור הנוסע שליד הנהג בגודל "12.3). עור למושבים, לדלתות ולדשבורד, גימור עץ אמיתי ותאורת אווירה מקיפה את תא הנוסעים הופכים את פנים ה-EQS למשהו שטרם ראיתם. אם אציין כאן את רשימת האבזור ברמת הגימור Platinium plus, תגלו שכמעט כל מה שחלמתם עליו (ומעבר) מצוי ברכב הזה. ואם בכל זאת תתעקשו, נזכיר את ממשק התפעול MBUX מהדור החדש, תכניות מסאז' עם הדמיית אבנים חמות, טאבלט למושבים האחוריים, מערכת שמע מעולה של Burmester ועוד ועוד…

ה-EQS580 שקיבלנו למבחן, היא הגרסה הבכירה לעת עתה, מבוססת על פלטפורמת MEA החשמלית וחמושה בצמד מנועים חשמליים המפיקים 523 כ"ס ומומנט של 85.5 קג"מ. ההנעה היא כפולה על מנת להעביר את כל הכח הסופר-זמין הזה ללא הפסדי-החלקה בהאצה, תחת הררי מומנט שכאלה. לא פחות חשוב הוא טווח הנסיעה המוצהר העומד על 627 ק"מ בין טעינות, כמובן בתלות אופי הנהיגה.
נגלה לכם כי גם אם תלחצו ותאיצו, טווח הנסיעה לא יאכזב אתכם ביחס למכונית הבנזין הממוצעת שלכם.
היה ותלחצו בעוז, תאיצו את ספינת התענוגות הזו ל-100 קמ"ש תוך כ-4.3 שניות בלבד, וזו לא מכונית קלילה כשמדובר במעל 2.5 טון של משקל עצמי. כל הכבודה הזו מוגבלת למהירות מרבית של 210 קמ"ש, על מנת לשמור לכם טווח נסיעה ראוי.
מידותיה של מכונית השרד הזו לא מורגשות כשנוהגים עליה, למעט עיצובה האירודינאמי המקשה קצת על גילוי קצוות המרכב. מאידך, התאוצה המדהימה בשילוב עם ההיגוי לארבעת הגלגלים תורמים את חלקם בקלילות תנועה ובכושר תמרון מדהים למכונית בסדר גודל שכזה. ההיגוי האחורי גם תורם את חלקו בשיפור אחיזת הכביש הפנטסטית שבאה לידי ביטוי למשל, בטיפוס מהיר בפיתולי הכביש ההררי המטפס ומוביל אותנו לצפת. עיקול רודף עיקול, שיפועו של הכביש התלול אינו מורגש כלל, ולמרות הכוחות הצנטרפוגליים הגדולים, שלדתה וצמיגיה של EQS לא מתרגשים כלל, שלא כמו הנוסעים הצווחים בהיסטריה.

רק שהבטחנו לכם להתרווח בנינוחות, לא להתרגש יתר על המידה, ואת זה עושים, כשמדובר במרצדס הבכירה, במושב האחורי. מקום לרגליים ולכתפיים לא חסר כאן. המרווח לראש קצת פחות מצטיין. כאמור, במרצדס S קלאס שבחנו בעבר, הרגשנו אפילו טוב יותר. ולא שחסר משהו מאחור בחשמלית המלכותית הזו: גימורי עץ, עור ואלומיניום, תאורת אווירה, שליטה מלאה על בקרת האקלים עם 4 פתחי מיזוג ,חלון גג נפרד, כוונון חשמלי למושבים, המחוממים ומאווררים, ואותו טאבלט הנשלף מגב המושב האמצעי.
כל הסלון הסטאטי הזה אמור גם לנסוע. מתלי האויר של המרצדס הזו עושים עבודה נהדרת ומבודדים את המכובדים הספונים במושביה, על אף שחישוקי "21 הענקיים לא מותירים הרבה גומי לבידוד המיוחל. אם נתלונן על נוחות ובידוד כשמדובר ברכב ברמה שכזו, זה רק בגלל העובדה שאנחנו זוכרים את ה-S קלאס הסופר-נוחה.

אמנם לא נהגנו בדה-לוריאן, המכונית המפורסמת מהסרט "בחזרה לעתיד" אבל נהיגה ב-EQS של מרצדס מבשרת על איך העתיד עומד להיראות. הצצה לחזית טכנולוגית הרכב התאפשרה לנו בכל פעם שהוצגה S קלאס חדשה, אבל כשמדובר בעתיד החשמלי שכבר מתרחש במחוזותינו, EQS רומזת על איך זה באמת עומד להיות.
בכל מה שקשור בנוחות, בתחושת יוקרה, בידוד, מרווח פנימי ובידול מהעם הפשוט המקיף אתכם בפקק, ה-S קלאס הרשימה אותנו יותר. אך כשמדובר בטכנולוגיה חשמלית ויתרונותיה, באה המרצדס הזו בתצוגת תכלית מרשימה שסימולה – EQS ומחירה, אגב, אם כבר שאלתם – 1,260,000 ש"ח.