מרצדס C300e – ספורט אלגנט וכבל מאריך


הגודל כן קובע. סדרת C קלאס של מרצדס היא לא מכונית קטנה. ישנם יצרנים שהדגם הגדול בהיצע שלהם קטן ממנה. C קלאס היא הדגם הנמכר ביותר של מרצדס. הפעם נהגנו בגרסה ההיברידית הנטענת שלה – C300e.

לדגם C300e עיצוב מחודש בחזית, הכולל יחידות תאורה LED וליטושים בסבכה הקדמית. יש לה מראה אלגנטי-ספורטיבי, וכן, היא מזכירה את הדגם הבכיר – S קלאס. בצידי הרכב תמצאו חישוקי גלגלים חדשים בקוטר "18 ועיצוב אווירודינמי להפחתת צריכת הדלק.

אם נחזור לנושא הממדים, ה-C היא לגמרי לא שיא הגודל, כשמדובר במרצדס. היא משתייכת לקטגוריית ה-Compact Executive Cars. במבנה הסדאן הקלאסי, למרצדס שני דגמים גדולים יותר – ה-E וה-S.

עם אורך מרכב של 4.69 מ', ה-C קצרה מה-E שמעליה ב-23 ס"מ לא תמימים. ה-S כבר משתרעת על 5.26 מ'. זה מתבטא, בעיקר, במרחב השימושי לנוסעים, וכמובן במספר פרמטרים נוספים שיתרון הגודל משמעותי בהם. מאידך – הגודל פירושו גם משקל רב יותר, מחיר יקר יותר ויכולת תמרון וניהוג נחותים יותר.

C משתייכת לקטגוריה המכונה "מנהלים", אחיותיה הגדולות יותר כבר מתהדרות בתווית המשייכת אותן ל"סאלון" ו"פאר". C קלאס היא ה"סדין האדום" בעיניהן של מתחרותיה, כדוגמת במוו סידרה 3 ואאודי A4. ב-1993 היא החליפה את סדרת ה-190ׂ וב-2014 כבר הוצגה בדור הרביעי שלה. C300e הנבחנת כאן היא כבר לא מכונית צעירה.

C300e

ובכל זאת, מדובר בגרסה בעלת מנוע חשמלי חדש ויחידה היברידית מחודשת מסדרת ה-EQ POWER של מרצדס ,הכוללת מצבר ליתיום -יון חדש בהספק כפול מהדגם היוצא. יחידת ההינע הזו לא זרה לנו – E300e – האחות הגדולה, כבר נבחנה אצלנו ב-DRIVETIME.
יחידת ההנעה ההיברידית פלאג אין מקנה ל-C ביצועים מעולים לצד צריכת דלק נמוכה במיוחד. מנוע טורבו-בנזין (2 ליטרים) עם 211 כוחות סוס משודך למנוע חשמלי בהספק של 90 קילו-וואט ומומנט של 440 נ"מ. משם, דרך תיבה אוטומטית 9G-Tronic בעלת תשעה יחסי העברה, מתועל הכל לגלגלים האחוריים. יחידות הכוח מפיקות הספק משולב מרבי של עד 320 כ"ס ומומנט מרבי משולב של עד 700 נ"מ.

היא, הכוונה ל-C300e, מקזזת מזמן ההאצה מעמידה ל-100 קמ"ש 0.3 שניות, ביחס ל-E. עם 135 ק"ג פחות (1815 ק"ג) החיים הופכים למהירים יותר כשמאיצים. אבל לא רק; בסיס גלגלים קצר יותר גם הופך את ה-C לכזו ששמחה לפגוש עיקולים, בטח ביחס לאחותה המאסיבית יותר.

C300e – לא AMG, אבל בכל זאת

לא מדובר, אמנם, בגרסה קלילה וספורטיבית, אבל C300e תעלה חיוך על פניו של כל מי שאוהב תאוצות חזקות, מהירויות שיוט גבוהות, וכן, אפילו כבישים מפותלים. בורר מצבי נהיגה DYNAMIC SELECT, הגה ספורטיבי עם היגוי ישיר DIRECT STEER ובלמי דיסק מאווררים מלפנים ומאחור הם חלק מהתפריט. העברתם למוד "SPORT" וזה עדיין לא מספיק קיצוני עבורכם?
מה דעתכם על מצב "SPORT+" שיחדד תגובות וישחרר אתכם עוד יותר מבקרות הבטיחות המרסנות?
למרות זאת, חובבי הנהיגה אניני הטעם ימשיכו לדבוק בחוקי הפיזיקה, שמשקל ודינאמיות לא מסתדרים יחד. הערה נוספת מגיעה מכיוונה של דוושת הבלמים; ההיזון החוזר איננו טבעי ובנהיגה נמרצת מאד, הדבר פוגם בדיוק ובמינון הנדרש ללחיצה. תופעה שכיחה במכוניות היברידיות.

C300e

C300e היא מכונית לא קטנה. מרחב הפנים מלפנים נדיב ביותר וגם מאחור המצב לא רע. הצבת המנוע לאורך והינע האחורי גוזלים ממרחב תא הנוסעים (לעומת רכב הנעה קדמית) וזה הופך את ה-C לכזו שהמושב האחורי והגישה אליו לא מקבלים אצלנו ציון "מצוין". בגרסה ההיברידית "נענשים" בקנס נוסף – נפח תא המטען (300 ליטרים) נפגע בגלל מיקומן של הסוללות. בהשוואה ל-C קלאס רגילה, מדובר ב"גזילת" 180 ליטרים נפח מטען. לא תמצאו בתא הנוסעים, המרשים לכשעצמו, את שפת העיצוב החדשה של דגמי מרצדס החדישים יותר, אך בהחלט ניתן להבחין בעדכונים שונים, הכוללים לוח שעונים דיגיטלי ניתן להתאמה אישית ותומך בעברית, מסך מולטימדיה חדש בגודל "10.25 וכד'.

מערכת מתלי אוויר AIRMATIC ברמת הגימור Ultimate Harmony של מכונית המבחן שלנו, מגהצת מפגעים בכביש. Ultimate Harmony כוללת חבילת אבזור שבה מערכות נוחות, כמו חלון גג חשמלי, בקרת אקלים מפוצלת, מצלמת נסיעה לאחור עם פסי הכוונה, מושב נהג חשמלי עם זכרונות, הנעה ללא מפתח KEYLESS START, מערכת שמע מתקדמת עם מסך מגע צבעוני בקוטר "10.25 ו-Touchpad, דיבורית בלוטות' ועוד. ברמת הגימור הזו שמחירה 375,900 ש"ח תוספות בטיחות, כגון מערכת Blind Spot Assist לניטור שטחים מתים, מערכת בקרת שיוט אוטונומית DISTRONIC PLUS, מערכת ATTENTION ASSIST לניטור עירנות הנהג, שמירת נתיב אקטיבית וכן הלאה.

יתרונה הגדול של מכונית היבירידית פלאג אין (ולכן, גם של C300e) היא קיבולת הסוללות הגדולה יותר המאפשרת טעינה ממקור חיצוני. זה הופך את כל עניין הנסיעה הירוקה והחסכונית לשכיח יותר. שימוש ברכב לנסיעות לא ארוכות במיוחד עשוי להביא לצריכת דלק מינימלית ודמיונית (55 ק"מ לליטר ע"פ הצהרת היצרן) ביחס למכוניות הבנזין והדיזל המקבילות. באפשרות הנהג לבחור במצב שיאפשר לו לנהוג על חשמל בלבד, במצב היברידי, או להטעין את הסוללות בעזרת מנוע הבעירה הפנימית.

C300e

על אף עדכון מס רכישה כלפי מעלה ל-25% והגבלת הטבת המס עד 60,000 שקל, להיברידיות פלאג אין (שוק מכוניות המנהלים היוקרתיות מהזן הזה) עדיין מדובר בתמורה טובה למחיר. C300e ההיברידית הנטענת, כמקובל במרצדס, יקרה יותר ממתחרותיה. היא מציעה ביצועים מעולים עם צריכת דלק נמוכה (בתנאים מסוימים), ועטופה באלגנטיות שעדיין לא נס ליחה, למרות גילו של הדגם. תוסיפו לזה נוחות מרשימה, רשימת אבזור נדיבה (גם באספקט הבטיחותי) ואפילו קורטוב ספורטיביות וקיבלתם תמורה שהיא בהחלט טובה למחיר.


About אייזיק דוידוביץ

עורך האתר. חי, אוהב ונושם את תחום הנהיגה והרכב. מדריך ותיק לנהיגה מתקדמת ועיתונאי בעל ניסיון בכתיבה למדורי הרכב בכלי התקשורת המובילים. ניתן ליצור קשר במייל iseack@drivetime.co.il

Check Also

דאסטר עם הנעה היברידית – השקה בישראל

Tweetfreesbe יבואנית דאצ׳יה מכריזה על השקת הדאסטר החדש בישראל המשלב עיצוב מודרני, מנועים חדשים וביצועים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *