לקסוס LX600 VIP – הענק הירוק VIP


מי הוא VIP? למי אנחנו יכולים לקרוא איש חשוב מאוד?
האם כל מי שיכול להרשות לעצמו רכב ביותר ממיליון שקלים הוא איש חשוב מאוד?
במקרה של לקסוס LX600 VIP בהחלט כן.
שואלים למה?
תמשיכו לקרוא.
.
אבל קודם תעיפו מבט בתמונות שלפניכם. הענק הירוק עולה יותר ממיליון ש"ח.
.
אם מעריכים רכב לפי מטראז', אפשר לסגור את הסיפור כבר עכשיו – הגודל מנצח.
.
אי אפשר לטעות במוצאו ובמקורותיו של ה-LX – השבכה הקדמית הענקית בתצורת שעון חול ועיצוב יחידות התאורה האחוריות הם לקסוס קלאסיים. בפרופיל מהצד אפשר למצוא את הדמיון לדור הנוכחי של טויוטה לנד קרוזר, כאשר השינוי הוא בעיקר בחלון שבקורה C.
.
אם נמשיך בתיאור היבש נציין את הספוילר הקטן בדלת האחורית וחישוקים יפים בקוטר 22 אינץ' שמתאימים בול לפרופורציות של הענק הירוק. בחיים האמיתיים מדובר ברכב גדול ומרשים מאוד שמושך מבטים בכל מקום. כל VIP צריך להחליט אם זה מתאים לו.

LX600

לסקרנים מביניכם, נתחיל משיעור היסטוריה קצר. סדרת LX של לקסוס החלה את חייה בשלהי שנת 1995 בתור דגם מפואר ומעודן של טויוטה לנד קרוזר. החל מהדור השני, המאפיין המכאני הבולט היה מנוע V8 גדול. לאורך השנים דגמי ה-LX עודכנו במקביל לדגמי הלנדקרוזר החדשים, עד שהגענו לדור הרביעי של LX שנמצא לפניכם. הדור הנוכחי הוצג לקראת סוף שנת 2021 עם מנועי V6 כפולי מגדש, אולי כדי להראות שגם פני ה-LX בדרך ליעילות סביבתית וקיימות.
אבל היי, לפחות המרכב עם שילדת הסולם נשמר עוד מהדור הראשון.

למרות שבחו"ל קיימת גרסת דיזל, לארץ מיובא דגם הבנזין בלבד בשלוש רמות גימור: האדורי, טאקומי וטאקומי VIP – זו שלפנינו. בהשוואה לשתי הגרסאות הנמוכות יותר עם 7 מושבים שמתאימות למשפחה המטיילת, בגרסת ה-VIP קיימים ארבעה מושבים בלבד. שניים מלפנים ושניים מאחור. כיאה לשם הגרסה, המקום הכי חשוב ברכב הוא המושב האחורי הימני בו יושב ה-VIP: בעל המאה ובעל הדעה.
בהחלט אפשר לקרוא למושב הזה "המחלקה הראשונה".

מטפסים אל ה- LX600 עם ידיות האחיזה השימושיות. גם אחרי יותר מ-23 אלף ק"מ שעבר רכב המבחן, תא הנוסעים מפגין רמה גבוהה של איכות הרכבה וחומרים איכותיים. עור חום איכותי עם עיטורים נאים מרפד את כל תא הנוסעים, דיפוני עץ קיימים בדלתות, בקונסולה ובגלגל ההגה. הישיבה מאחורי גלגל ההגה גבוהה ומשקיפה היטב על מכסה המנוע המעוצב. בהתאם לרוח התקופה הנוכחית שבה גודל המסך הוא קריטי, גודל מסך המגע הראשי הוא יותר ממספק עם 12. 3 אינץ' ומתחתיו נמצא מסך מגע שני קטן יותר לשליטה על המיזוג ותכונות הרכב, לרבות מצבי השטח. בין שני המושבים הקדמיים נמצא תא אחסון מקורר שיכול להיפתח מכל כיוון, כולל ע"י היושבים מאחור. למרות שרוב השליטה מתבצעת ממסכי המגע, קיימים מתגים פיזיים לחימום וקירור המושבים ופקדים פיזיים למערכות ההנעה: מצבי נהיגה ושטח. הטמפרטורה בכל המסכים מוצגת בפרנהייט ולא ניתן להעבירה לצלזיוס בתפריט, מאחר וה- LX600 שלנו כפי הנראה מגיע עם מפרט אמריקאי. המערכת כוללת קישוריות אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי שעבדה מצוין.

אבל עם כל הכבוד למה שקורה מלפנים, הנוסעים במחלקה הראשונה הם הם ה-VIP: יש להם שליטה על מושב הנוסע מלפנים עד לקיפול מלא של המושב ואפילו פתיחה של הדום לרגליים. מחלקה ראשונה בהחלט. אפילו הנהג לא זוכה לעיסוי במושב שלו. בין המושבים האחוריים נמצאת קונסולה עם תא אחסון, מחזיק כוסות, משטח טעינה אלחוטי ומסך שליטה למיזוג ולמושבים. הכי חשוב שאפשר לבחור את סוג העיסוי בהתאם לטעמכם. חלום. לעומת מושב הבוס מימין, המושב השמאלי מתאים לנוסע פחות VIP: מרחב הרגליים מצומצם יותר, המושב אינו מתכוונן למרחק ורק הבסיס שלו מתכוונן לגובה. סיבה מעולה לסכסוך עבודה עם הבוס מימין.

נחמד לגלות שהפרטים הקטנים קיבלו את תשומת הלב הנדרשת: בכל החלונות האחוריים קיימים וילונות נשלפים מתוך דיפון הדלת, חוץ מהחלון הקטן בקורה C בצד נהג אחורי, ידיות האחיזה מגומרות עם חומר נעים אבל הכי חשוב מבחינתי: סוכך השמש של הנהג נפתח על ציר נוסף שמאפשר לכסות את השמש שמציקה בין החלון לקורה. חבל שלא כל היצרנים טורחים להוסיף את הפיצ'ר הזניח הזה במכוניות שלהם. מאחורי דלת תא המטען החשמלית נמצא תא מטען גדול בנפח מרשים של 767 ליטרים. כמובן שכאשר הנהג יכניס את המזוודות של הבוס, הוא יוכל לפתוח את הדלת האחורית עם הרגל.

LX600

מתחת למכסה המנוע הארוך נמצא מנוע V6 בנזין עם שני מגדשי טורבו, שמשותף לדגמי טויוטה ולקסוס שונים. המנוע בנפח 3. 4 ליטר מפתח 409 כ"ס ב-5200 סל"ד ומומנט מרשים של 66. 2 קג"מ החל מ-2000 סל"ד. כל הכוח הזה יורד לכביש דרך תיבת הילוכים פלאנטרית עם 10 מהירויות והנעה כפולה קבועה. זה בהחלט מספיק כדי לגרום ל-2660 הקילוגרמים של ה-LX (משקל עצמי בלי כלום, כן?) להגיע למאה קמ"ש תוך 6. 9 שניות ועד למהירות סופית של 210 קמ"ש. מעבר לביצועים, עידון הוא שם המשחק: העברות ההילוכים חלקות ואין אף רעידות מהמנוע בזמן נסיעה.

כיאה למוניטין של לקסוס, העידון הכולל ממשיך גם לאיכות הנסיעה. למרות השימוש בשילדת סולם, איכות הנסיעה גבוהה. בידוד הרעשים מצוין -רעשי הרוח והכביש זניחים בהתחשב בגובה המרכב ובצמיגים הרחבים. במהירות בינעירונית גבוהה ניתן להרגיש רעידות קטנות, כאילו המיתלים עסוקים כל הזמן אבל זה לא פאול ברמת דיל ברייקר. ה-LX מרגיש בכל מצב כרכב גדול ובמיוחד בתמרון עירוני. בפקקים שפגשנו חווינו נקישות ממערכת ההנעה שהזכירו שמדובר ברכב שטח. צריכת הדלק הממוצעת במהלך המבחן עם ה- LX600 עמדה על 7 ק"מ לליטר. זו הייתה הצריכה כשהתאמצנו לחסוך בדלק. עם מיכל דלק של 80 ליטר זה כנראה לא מה שיפריע לבוס.

LX600

ה-LX מציע מבחר מכובד של מערכות בטיחות אקטיביות, אך עדיין חסרות לו מניעת סטייה אקטיבית מנתיב ומניעת התנגשות צד בשטח המת. לא נורא, הבוס סומך על הנהג שלו שיהיה עירני. בנהיגה, מערכות הבטיחות מתנהגות בצורה תרבותית ולא מתערבות או מציקות כמו שאפשר לחוות בהרבה דגמים נוכחיים. המערכת ה"היסטרית" היחידה הייתה הבלימה האוטומטית בנסיעה מאחור עם חיווי BRAKE! באדום בוהק על המסך. בדגמי הטאקומי הבכירים, כמו שלנו, קיימת תצוגה עילית HUD המציגה את המהירות, הסל"ד וחיווי שמירה על הנתיב.

בנהיגת כביש דינאמית יותר ה-LX מפתיע לטובה עם אחיזה לא רעה ומנהגי כביש טובים מהמצופה. בואו, אין מה לצפות פה לאיזה ניהוג ספורטיבי ומדויק. אבל למרות זוויות גלגול די תלולות, ה-LX יכול לנסוע מהר בפניות בשביל התחמקות מצלמי פפראצי או לקוחות זועמים. צמיגי הדאנלופ גרנדטרק במידה 265/50R22 מתאימים גם לנסיעת כביש ולנסיעת שטח קל ומייללים קלות לפני הגעה למגבלות האחיזה.

LX600

"קח אותו לטיול", אמרו לי שם בלקסוס. כיאה למורשת השטח המפוארת וכמו באח החורג לנד קרוזר, גם המרכב של LX600 מתבסס על שילדת סולם עם מיתלים נפרדים וללא סרן חי. מפרט ה-LX מציע מספר מערכות שמיועדות במובהק לנהיגה בשטח: מערכת Multi-terrain select לבחירת מצבי נהיגה – שלג, בוץ, סלעים וחול, מערכת בקרת זחילה ומערך מצלמות לצפייה בכל סביבת הרכב ומתחתיו בנסיעה בשטח. גובה המרכב מתכוונן באופן חשמלי ומתאים את הגובה בהתאם למהירות.

לאחר שהחזרתי בלב כבד את ה- LX600 לאולם התצוגה בהרצליה, עצרתי להעיף מבט בגרסת ה-7 מקומות שנמצאת באולם. אין ספק שהיא יותר קונבנציונאלית ומדברת אליי יותר בתור בעל משפחה. לקסוס LXVIP הוא רכב מיוחד בקטגוריה: במוו X7 וקדילק אסקלייד מתאימים לשבעה נוסעים אך ללא יומרות השטח של הלקסוס ומצד שני מרצדס G-class מהווה סמן ימני לרכב שטח קלאסי במראה ובנוכחות. עם הסידור המיוחד לארבעה נוסעים במחלקה ראשונה, לקסוס LX600 VIP בהחלט מתאים ל-VIP אמיתי שמעביר זמן רב בנסיעות.


About דניאל סקלי

מעריץ של רודסטרים והחיים הטובים

Check Also

לקסוס LBX פוגשת וולבו EX30

Tweetהמעבר בין מושב הנהג בלקסוס בעלת הצבע הלא שגרתי לוולבו השחורה, הוא מעבר חד וברור. …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *