שברולט קרוז -2 משלבת הנדסה אירופאית וגישה אמריקאית. את הפלטפורמה שלה ניתן למצוא מתחת למרכב האופל אסטרה (אחותה לבית GM) וגם המנועים דומים. אופל אסטרה שזכתה בתואר "מכונית השנה באירופה" לשנת 2016, מגיעה ארצה (נכון לעכשיו) בתצורת חמש דלתות האצ'בק (וגם סטיישן).
שתיהן הושקו ב-2015, לשתיהן מנוע 1.4 טורבו ולא תתקשו למצוא בהן עוד המון דברים משותפים נוספים.
אופל אסטרה דור – 5 מיוצגת כאן כ"משפחתית קומפקטית". שברולט שלחה נציגה שעונה להגדרה – "משפחתית".

מכוניות המבחן בכתבה שלפניכם מתהדרות ברמת הגימור הגבוהה ביותר בהיצע : האסטרה ברמת גימור Innovation ומחירה 143,900 ש"ח, הקרוז ברמת הגימור Premier ומחירה 134,900 ש"ח. את שתיהן ניתן לרכוש בגרסאות נוספות ורמות גימור נמוכות וזולות יותר.
שברולט קרוז נמכרת גם היא בתצורת האצ'בק חמש דלתות, כמו זו של אופל אסטרה, מאידך – אסטרה משווקת (בנוסף להאצ'בק ולסטיישן) גם בתצורת סדאן 4 דלתות (ברלינה) אך, לעת עתה, הסדאן מבוססת עדיין על הדגם היוצא.
אז מה בין סדאן להאצ'בק?
מדובר בתצורת מרכב שונה, האחת בת 3 חללים ("קופסאות") נפרדים: מנוע – נוסעים – מטען בעלת 4 דלתות. השנייה – 2 "קופסאות": מנוע ונוסעים + מטען, כשדלת חמישית מאחור המתרוממת עם החלון האחורי, פוערת את פתח תא המטען.
השברולט ארוכה מהאופל ב-30 ס"מ ונפח תא המטען שלה (394 ליטרים) גדול ב- 59 ליטרים מזו של האדומה. מאידך, הדלת החמישית הגדולה באופל, וקיפול המושבים האחוריים היעיל יותר (אפשרי גם בשברולט), מאפשרים הכנסת מטען נוחה יותר, ובמיוחד לחפצים גדולים וגבוהים.
דלת חמישית נושאת על חלונה גם מגב אחורי ( שבמבנה "סדאן" מיותר בגלל זרימת האויר המנקה את החלון האחורי טוב יותר) ואורך כללי קצר יותר במרכב ההאצ'בק גם יקל בתמרוני החניה.
בכל זאת, תצורת ה"סדאן" קוסמת לאנשים רבים, המעדיפים הפרדה בין תא הנוסעים לתא המטען ומבנה מרכב ארוך ומרשים יותר, לטעמם.

אופל אסטרה
אסטרה החדשה מזכירה בקוויה הכללים את זו היוצאת, אך בל תטעו – מדובר בדגם חדש לחלוטין. החדשה קצרה במעט (5 ס"מ) , נמוכה יותר (2.6 ס"מ) וגם קלה יותר. גם בסיס הגלגלים התקצר ב-2 ס"מ אך לטענת אופל, מרווח הרגליים מאחור, דווקא שופר. מנוע חדש לחלוטין ( 1.4 טורבו המפיק 150 כ"ס ומומנט של 25 קג"מ) מחובר לתיבה אוטומטית 6 מהירויות מספקים האצה של 8.9 שניות במיאוץ מעמידה ל-100 קמ"ש.
לעומת הדמיון בעיצוב החיצוני לאסטרה היוצאת, אסטרה – 5 משפרת נקודת תורפה בדגם המוחלף – פנים הרכב. במקום אינספור כפתורים ועומס מעיק בדגם הקודם, כאן נמצא במרכז הקונסולה מסך גדול של מערכת בידור IntelliLink מקורית עם ואפשרות סנכרון עם אפל Carplay, מסך 7" וממשק בעברית.
אסטרה -5 גם זכתה בציון המרבי במבחן הריסוק האירופאי של NCAP וכוללת מערכת "אופל איי" מקורית שכוללת זיהוי תמרורים, בקרת אקטיבית לסטיה מנתיב , בקרת התראת התנגשות קדמית ומערכת בלימת חירום עירונית אוטונומית במהירות של עד 30 קמ"ש. (לא בגרסה הבסיסית ). בגרסת Innovation שנבחנה אבזור נוסף של חיישני חניה קדמיים ואחוריים, שמשות כהות בחלק האחורי ומערכת מולטימדיה משופרת עם מסך 8" מצלמת רוורס ו-4 רמקולים.

שברולט קרוז
שברולט קרוז -2 היא גם מכונית חדשה לחלוטין. את זאת יאמר לכם בהדגשה, כל נציג מכירות של UMI במטרה להתנער מהתדמית הלא מחמיאה שליוותה את הדגם היוצא. בסיס גלגלים של 2.70 מטרים וצמיחה כמעט בכל המידות (למעט הגובה ) הם חלק מהשינוי. מנוע 1.4 ל' טורבו עם 153 כ"ס ו-24.5 קג"מ המושגים מתחת ל-2,000 סל"ד ותיבה אוטומטית חדשה בת 6 מהירויות, מבדילים בין קרוז החדשה והמאוד נמרצת ( פחות מ-8 שניות במיאוץ ל-100 קמ"ש מעמידה ! ) לדגמים הקודמים העצלים.
בנוסף לגרסת האצ'בק ברמת גימור אחת -LT, משווקת הקרוז בתצורת סדאן ברמות גימור LT ו-Premier. הבכירה, הנבחנת כאן, מוסיפה דיפוני עור, חימום מושבים, מושב נהג חשמלי, מפתח חכם, הנעה מרחוק, בקרת אקלים אלקטרונית, וכן את בקרת ה-TEEN DRIVER (סטנדרטית בכל הגרסאות) המאפשרת לעקוב אחרי מאפייני הנהיגה של המכונית ולשלוח דיווח להורים על אופי השימוש.
שלא כמו באסטרה ברמות הגימור הגבוהות, נעדרות בקרוז מערכות בטיחות אקטיביות אינטגרליות, ובמקומם משווקת הקרוז עם מערכת התרעה בפני התנגשות של מובילאיי. מאידך, מערך הבטיחות בשברולט כולל, לא פחות מ-10 כריות אוויר לעומת 6 כריות אוויר באסטרה.

אחיות חורגות
מעבר מהאופל לשברולט, הוא גם מעבר של גישות. אם תעדיפו להיות יותר פרקטיים, מחוברים למכונה ולנהיגה, מהודקים ומחובקים .על ידי המושבים, אתם הטיפוס של אופל. בשברולט, תרגישו נינוחים יותר, רגועים יותר, מנותקים יותר. באופל תחפשו כבישים מפותלים, בקרוז, תעדיפו לשייט למרחקים.
בלם היד באסטרה הוא חשמלי- התחלתם לנסוע, הוא מתנתק מעצמו. בשברולט תאלצו להפעילו עם הרגל בצורה מסורבלת. כך גם לגבי בורר ההילוכים הידני – טיפטרוניק. באופל – הסטת ידית הבורר מעלה -מטה. בשברולט כפתור על גבי בורר ההילוכים – פחות נוח.
בידוד הרעשים בשברולט עדיף. המושבים רחבים ומרווחים יותר במיוחד לאנשים גדולי גוף. שברולט מרגישה כרכב יקר יותר, מרשימה יותר במבט ראשון.
מנוע השברולט שנתון ההספק והמומנט שלו דומה לזה שבאופל, נאלץ לסחוב כ-130 ק"ג יותר. למרות זאת, גילינו הבדלי תאוצה עדיפים במעט לטובת הקרוז ופרק הביצועים נתגלה כמוצלח בשתי המכוניות. צריכת הדלק באופל נרשמה , במהלך המבחן, כעדיפה על זו של האחות לבית GM (כ-14 ק"מ/ל באסטרה לעומת כ-11 קמ/ ל בשברולט).
אופל אסטרה ושברולט קרוז הן מכוניות טובות. הבחירה בינהן היא בעיקר ענין של העדפה אישית.
את הבחירה במשפחתית הבאה שלכם, בוודאי תעשו בעצמכם. בעצם, נתוני המכירות מצביעים על כך, שהעדפה שלכם, של כולנו בטווח המחירים הנ"ל היא דווקא לתצורת מרכב אחרת – קרואסאוברים מוגבהים כדוגמת הקיה ספורטאז' ויונדאי טוסון.