מאיר חברה למכוניות משיקה – וולבו S90


באירוע השקה מפואר, השיקה חברת מאיר למכוניות, את הסדאן הגדולה והחדשה בישראל, ה-S90 אשר עברה שינוי מקצה לקצה, עמוסה בטכנולוגיה ובמערכות בטיחות מתקדמות.

ה-S90 ,סדאן פרימיום, היא הסנונית השנייה, לאחר שה-XC90 הייתה פורצת הדרך הראשונה של וולוו בעידן החדש. על אותה פלטפורמה של ה-XC ׁשכינוייה SPA, ושפת עיצוב חדשה של וולבו, מציגה לראשונה ה-S90 את הדור החדש והמתקדם של  מערכת City Safety שפותחה על ידי וולוו– הכוללת חיישנים לזיהוי קשת רחבה של בעלי חיים שונים בגדלים בינוניים. (לצערנו עדיין – לא כולל כלבים וחתולים) המערכת יכולה לזהות ביום או בלילה אפשרות להתנגשות עם בעל חיים על הכביש. בעת זיהוי כזה המערכת תתריע על כך בפני הנהג ובמידת הצורך תסייע לו בבלימה כדי למנוע תאונה.

s90

ה-S90 מונעת באמצעות מנועי Drive-E הייחודיים של וולוו, הכוללים מנועי בנזין, דיזל והמנוע הכפול T8 בעל הנעת פלאג-אין היברידית המשודכת לתיבת הילוכים אוטומטית בעלת שמונה מהירויות.
מערכת הבטיחות הכללית של וולוו הנקראת IntelliSafe כוללת את מערכות הבטיחות האקטיביות והפאסיביות ומכינה את הקרקע עבור וולוו על מנת שתמשיך להוביל בתחום המכונית האוטונומית.
ה-S90 מציעה נהיגה חצי אוטונומית עם מערכת Pilot Assist, שעובד במהירות גבוהה מ-130 קמ"ש בכבישים מסומנים בצורה ברורה. מערכת Pilot Assist מהווה צעד נוסף אל עבר "חזון 2020" של וולוו, על פיו אף אחד לא אמור להיהרג או להיפצע באופן חמור כתוצאה מתאונת דרכים בוולוו חדשה משנת 2020.

170161_interior_cockpit_volvo_s90

בארץ תושק ה-S90  עם 2 מנועים שונים: מנוע T5 עם 254 כ"ס ומנוע T6 עם 320 כ"ס ותיבת הילוכים בת 8 מהירויות.
היא תוצע ב-2 רמות גימור וברמת מחירים שתנוע בין 390,000 ש"ח ל-485,000 ש"ח.

s90-back


About Drive Time

מגזין Drive Time מגיש תכנים מעניינים בתחום הרכב והספורט המוטורי. האתר מגיש מבט מקצועי על כלי ותוכן מענין על רכבי כביש, רכבי שטח וספורט מוטורי.

Check Also

וולבו XC40 P8 – חשמל לא סטאטי בכלל

Tweetהקדמתי קצת. כזה אני. אבל הוולבו XC40 החשמלית, עדיין לא טעונה ב-100%. לבסוף התפשרנו על …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *