MG TD 1951 – במו ידיו של רמי


הגה העץ הגדול והדק עד מאוד, נאחז בידיו של רמי ומד המהירות מטפס ומצביע על מהירות מודרנית בהחלט. החלון הקדמי מסיט ביעילות את הרוח החזקה מעל לראשי הנהג והנוסע וצליל המפלט נשמע היטב מאחור.
ידיו של רמי האוחזות בהגה הדק, לא רק מנווטות את החלום, הן גם בנו אותו.


זה החל באתר EBAY. הדו מושבית הבריטית נרכשה על ידי בדצמבר 2011 כשהדרך מניו יורק לנמל אשדוד השתרעה על פני כחצי שנה כשבמהלכה נדלקו לי לא מעט נורות אדומות. משהו בתחושה שלי לגבי אמינותו של המוכר לא נתן לי מנוח וממש חששתי שלא אקבל את הרכב. נהג הגרר של חברת השילוח הציג למוכר את הטפסים שנשלחו לחברת השילוח ועמד על כך שהרכב ישוחרר. איזה מזל!

אבל זה לא נגמר. רבה מאוד הייתה התדהמה כשגיליתי כי נעלמו מהרכב מספר חלקים כגון זוג קרבורטורים, שעון טורים, ספידומטר, מפלג ודינמו. מתברר כי ביטוח על כך לא קיים מצד EBAY, כשמדובר בעסקאות של כלי רכב ומטוסים. התשלום כבר הועבר למוכר בהעברה בנקאית וידי נותרו כבולות.

אבל כשעמדתי מול ה-MG הכל נשכח בין רגע. לא האמנתי שאני מגשים את החלום להיות בעליה של מכונית כזו.
לא, לא קיבלנו אותה כמו היום, מוכנה לנסיעה. הדרך ל-MG שאתם רואים כאן בתמונות הייתה עוד ארוכה. יחד עם אחי, מידי ערב ובימי שישי, שיפצנו את הרכב – שיפוץ שארך כשבע שנים והושקעו בו כ-2000 שעות עבודה.

MG
MG-TD של רמי

ראשית, היה צורך לאתר חלקים ולרכוש אותם מאתרים בחו"ל. רכישת החלקים של הקרבורטורים תוצרת S.U למשל, הייתה מורכבת. גם ההרכבה שלהם הייתה מסובכת, אך עזרה לי להבין את אופן פעולתם וסייעה ליכולת שלי לכוון אותם בצורה הטובה ביותר. קרבורטורים, מפלג ודינמו והנה התנענו את המנוע. איזה כייף היה לראות שהמנוע תקין ועובד כמו שצריך!

אחי שלומי ואנוכי, פירקנו את הרכב לגורמים, עד לרמת הבורג. כל חלק עבר ניקוי חול, צבע אלקטרוסטאטי ושיפוץ במידת הצורך. השלדה נשלחה לניקוי חול + יסוד אבץ אלקטרוסטאטי ונצבעה בצבע שחור אלקטרוסטאטי.

מחזירי השמן במנוע ה-MG שודרגו למחזירי שמן מודרניים תודות ליהודה, חבר ממוסך גלאקסי, והשלב הבא כבר הביא אותנו להרכבת המכלולים על גבי השלדה (רולינג שאסי).

שיפוץ ותיקון המרכב בוצעו באדיבותו של חבר שהינו אומן מתכת, שעבר השתלמויות לשחזור מכוניות אספנות בחו"ל. מדובר בגוף המורכב על גבי מרכב עץ והעבודה משלבת עבודת נגרות ופחחות משולבת.

פחחות וצבע (שבו כל חלק נצבע בנפרד ביסוד אפוקסי) היוו את השלב הבא, כשמיד לאחר מכן הורכבו הכנפיים, הדלתות, המדרגות ומיכל הדלק.

הורכבה על ידי מערכת חשמל חדשה, הורכבו הניקלים שעברו שיפוץ, השמשה הולבשה בתוך מסגרת ניקל והותקנה על הרכב ולבסוף הולבשו מושבי הרכב ודפנותיו בקיט ריפוד.

2000 שעות השיפוץ ביחד עם אחי, זיכו אותנו בזמן איכות נדיר ויחד החלטנו לא להתפשר ולא לעגל פינות על מנת לקבל שחזור ברמה הגבוהה ביותר. אפילו השתמשנו בברגי נירוסטה ובצבעים הטובים היותר במהלך השיפוץ.

כל פעם שאני פוגש את הרכב או נוהג עליו אני נהנה מהעיצוב הייחודי, מהפרונט בעל הגריל הענק, ולא פחות מכך מנהיגה בו. הרכב מתנהג כרכב חדש, המנוע בעל מומנט גבוה מאוד ואחיזת הכביש מפתיעה לטובה. אפילו מהירות התנועה לא מאיימת על הקשישה שלי.

MG

מהגראז' של מוריס לשפיים / שמרון אנגל
על אף שנולדה בשלהי 1949 ויוצרה לתוך 1953, מכונית הספורט הקטנה של MG שהחליפה את TC הספרטנית נותרה שריד נאמן לשנות השלושים, במראה ובמבנה הכללי – שהושתת על שלדה נפרדת ומרכב עם חיזוקי עץ. חברת MG – קיצור של מוריס גראז'ס (ולא מובייל ג'נריישן, אם תהיתם) – היתה חברה קטנה שהחלה את דרכה משיפורי מכוניות מוריס ועברה ליצור מכוניות ספורט מתקדמות מתכנון עצמי, עד שנבלעה באימפריית מוריס ב-1935 (ובתאגיד BMC ב-1952). דגם TD בא לעולם בעקבות בקשות של דילרים להפוך את TC לשמושי יותר; פגושים נוספו למרכב הותיק, מתלה קדמי נפרד החליף את הסרן המת – התלוי בקפיצי עלים, הגה מסרק סיפק קלות ודיוק ותא הנוסעים היה במעט מרווח יותר. גלגלי "שפיצים" הפכו מציוד סטנדרטי לאופציה אבל – ואולי חשוב מכל – המכונית יוצרה כעת גם עם הגה שמאלי (דגמי TC יוצאו לכל העולם עם הגה ימני).
MG TD התגלתה כהצלחה ויוצרה בכמות העולה פי שלוש על קודמתה, עם קרוב ל-30,000 יחידות. המכונית היתה פופולרית למדי בארה"ב – שוק היצוא העיקרי למכוניות ספורט אירופאיות – וסיפקה חווית נהיגה מהנה ואינטימית על אף נתוני פתיחה צנועים; נפח מנוע של 1250 סמ"ק, 54 כ"ס(ברוטו. פחות מ-50 נטו) ומהירות מירבית של 130 קמ"ש ביום טוב.
עזבו אתכם מהנתונים. מאחורי גלגל ההגה הגדול, עם כביש שנבלע מתחת למכסה מנוע ארוך, זוג פנסים גדולים וכנפיים קדמיות, מכונית הספורט הבריטית הקטנה מחזירה אתכם לתקופה אחרת. היא נמרצת וגמישה באופן מפתיע תוך שהיא משמיעה צליל נעים, נענית בצייתנות לפקודות גלגל ההגה הגדול ומצליחה להעלות הרבה חיוכים, כמצופה ממכונית ספורט גזעית.


About Drive Time

מגזין Drive Time מגיש תכנים מעניינים בתחום הרכב והספורט המוטורי. האתר מגיש מבט מקצועי על כלי ותוכן מענין על רכבי כביש, רכבי שטח וספורט מוטורי.

Check Also

סיטרואן CX – הסיטרואן האמיתית האחרונה

Tweetהצד הפחות מוכר בסיפורה של הסיטרואן CX מוכיח, שלעיתים, האילוץ הוא אבי ההברקה…סיטרואן, החברה הצרפתייה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *